Kundeservice
Ring til os på 33 31 81 81

Find svar på dine spørgsmål her

Viden om kød

Oksekød

 USA

 

Greater Omaha er fra Nebraska, som også kaldes "the Beef state" i USA, hvor nok den største produktion af majs bliver produceret.

 

Dyrene, der er et kryds af forskellige racer, er opvokset på en strengt kontrolleret diæt af Majs, hvede og hø. Dette blandet med krydsning af racer, giver kødet en helt speciel smag, saft og mør hed.   

 

Greater Omaha går ikke ind for racerene dyr, der ikke opnår samme kvalitet, som en sammensætning af racer. Derfor kan vi ikke tilbyde specifik Angus, Hereford osv., som egentlig bare er et superlativ i fødevare branchen.

 

Der er 3 kvaliteter, som kommer fra USA - Prime (Prime, Choise og Select). Mange blander disse tre kvaliteter i kartonner, hvor Greater Omaha udelader Select.

 

 AUSTRALIEN

 

Australien har lang tradition for at opdrætte dyr, destineret til "spisekvæg", af høj kvalitet. Mange års

Studier har resulteret i en perfekt sammensætning af: Mørt saftigt og smagsfuldt. De ser det, ligesom USA,

at sammenkæde forskellige racer, giver en bedre kvalitet.

 

Dette gælder både græs opfodret og kornopfodret dyr, der med hver sin egenskab, giver et smagsindtryk med

dybde på 2 forskellige måder.

 

Australien er et land med brede horisonter og store kvæg stationer, der ikke har behov for at gøde jorden og fylde den med kemikalier, som her i Europa.

 

 

Vilde fugle

Gråænder1.september - 31. december

Det største antal skydes i september måned.

En del opdrættes og udsættes med jagt for øje. En god Gråand vejer fra 600-900g.

 

Krikænder 1.sptember- 31. december.

Krikanden er den mindste og for mange også den bedste andefugl vi har. Det er meget forskelligt fra sæson til sæson, hvor mange der skydes, da krikanden ikke opdrættes.

Det kan derfor være svært, at skaffe fuglene, lige når kunden ønsker det, så ha altid det for øje.

En spise klar og modnet eksemplar vejer kun ca.170g.

 

Skovduer 1. september- 31. januar.

Duerne lever kun af raps, korn, ærter og bær, den smager fortrinligt.

En Skovdue vejer i flået vægt 250-300g.

 

Agerhøns 16. september- 31. november

Der skydes kun få vilde agerhøns, så den ser vi sjældent på markeder. Til gengæld bliver der opdrættet en del, de udsættes i naturen, en rigtig lækker spise.

En Agerhøne vejer ca.300g.

 

Fasaner:  Fasankok 1.oktober- 15.januar. Fasanhøne 16.oktober- 31.december

Fasanen er den art, der skydes flest af her i Danmark. De fleste skydes i november.

Ca. halvdelen af de fasaner der skydes, er af udsatte fugle med jagt for øje.

Fasanerne sættes ud i foråret, når de er omkring 5-6 uger gamle. Man må udsætte fugle frem til en måned før jagtsæson start.

Hanerne vejer ca. 650-900g. Hønerne vejer ca. 450-600g.

 

 

De vilde dyr

Rådyr er udbredt i hele Danmark og er den eneste hjorteart, der ikke opdrettes. De fleste sommerbukke skydes i de sidste uger i maj. De fleste efterårsdyr nedlægges i december. Den øvrige jagtsæson ser sådan ud: Sommerbuk 16 maj-15 juni. Efterårsdyr 1 okt - 31 dec. vægt. ca. 6-15 kg

 

Dådyr er tæt på, at have sæson hele året rundt, pga. det stigende opdræt i dyrehaver og på hjortefarme. Den egentlige jagtsæson går fra 1 sept. - 31 jan. Et dådyr kan veje fra 16-60 kg. Mest almindeligt er 1 årige dyrekroppe som ligger på ca. 20-30 kg.

 

Krondyr er den største og ældste hjorteart i Danmark. Den lever vildt mange steder især i Jylland, men opdrættes i dag også i dyrehaver og på farme. Jagtsæson 1 sept. - 1 jan. En fuldtvoksen kronhjort kan i slagtet vægt veje op til 150 kg. i mens de 1 årige typsik vejer ca. 40-50 kg.

 

Sika er den yngste og i antal den mindste af hjortearterne i Danmark. Den kendetegnes ved sit mørke og velsmagende kød. Den er mindre end både dådyret og kronhjorten. Den må jages fra 1 sept. - 31 jan. Vægten for hele dens krop kan svinge fra 12-40 kg.

 

Vidsvin må skydes fra 1 sept. - 31 jan. Der er ikke så mange vildsvin i Danmark, derfor er de fleste der havner på middagsbordet fra opdræt under hegn. Alle vildsvin der sælges i Danmark er trikintestet. Farven på et opdrættet vildsvin kan være noget lysere i kødet, det skyldes blandet andet sammensætningen af urter, rødder og evt foder. Samt at de bliver slagtet og ikke skudt, og blodet dermed ikke står i dyret. Slagtevægten på et 1 årig dyr er ca. 25-45 kg.

 

Mufflon er et vildt får, jagt sæson er fra 1 sept. - 31 jan. Mufflon smager ikke af får, snare af vildt og vægten er på en slagtekrop kan svinge fra 12-22 kg.

 

Hare har sæson fra 1 okt. - 31 dec, De fleste bliver nedlagt i oktober og igen i december. Harekød er mørkt. Stegeklar vægt er ca. 1,5-3 kg.  

 

 

 

 

 

Login på shoppen

Send ny adgangskode

Har du glemt dit kodeord, kan du kontakte vores kundeservice på 33 31 81 81.

ØNSKER AT BLIVE KUNDE

Inspiration: November

Nemt at bestille online

E-handel har gjort mig op- mærksom på mangfoldigheden i varesortimentet, fordi man pludselig har hele sortimentet på skærmen og derved opnår større variation i bestillingerne af fx forskellige udskæringer, pålæg osv.

Læs mere

Jesper Kragerup, Indehaver og Chefkok

Kragerup og Ko

Vi støtter: Buyaid Handicapidræt WWF Hjertestarter Bannergray Redbarnet