BÆREDYGTIGHED
Det handler om ansvar og sund fornuft – både når det gælder håndværk, råvarer, dyr og drift
Det er vores ansvar og pligt at gøre vores bedste for at overlevere en bæredygtig klode til de næste generationer, og vi synes ydermere, det er sund fornuft.
Sund fornuft går hos os hånd i hånd med bæredygtighed. Vi elsker kød og det gode håndværk, der når det er bedst, smager himmelsk, og det skal ikke væk fra tallerkenen. Men trykket på vores klima skal lettes og det gør vi bl.a. ved at justere balancen og få grøntsagerne til at fylde mere. Udover at det er vejen frem, så er det spændende og innovativt, og alle vores slagtere og pølsemagere nyder en faglig udfordring, der på samme tid gør noget godt for både kroppen og kloden. Vi har dyb respekt for vores værdikæde fra naturen, dyrene og til det gode måltid, der taler ind i en mere afbalanceret fremtid.
Fornuften gælder også alle aspekter af vores daglige drift. Det er sund fornuft for os – heldigvis også økonomisk – at etablere solceller på taget, bruge genanvendeligt emballage, sortere affald, reducere madspild og spare på vand, strøm og kørsel.
”Vi er ligesom mange andre nysgerrige på, hvor vi i fremtiden får vores proteiner fra. Vi eksperimenterer derfor med nye og mere grøntsagsbaserede alternativer, og har siden 2019 haft 100% vegetarprodukter i vores sortiment.”

VegMea® – masser af grønt
Grønt fokus med fuld smæk på smagen. VegMea® er vores målrettede indsats for at tilføje grøntsager til kødet til gavn for både krop og klima uden at gå på kompromis med velsmagen.
Konstant fokus
Også i vores drift har vi igennem de seneste par år taget en række både små og store initiativer for at styrke vores bæredygtighed
- Vi har investeret i nyt CO2 køle- og frostanlæg, der udover at være miljøvenligt også reducerer vores strømforbrug med 25-30%.
- Vi investerer i 2025 i solceller på taget, der yderligere reducerer vores strømforbrug med 20%.
- Vi sorterer vores affald i animalsk, plast, pap og brandbart affald.
- Vi bruger genanvendelig plast som emballage.
- Vi bruger overskudsvarme fra vores køle- og frostanlæg til centralvarme.
- Vi bruger så lidt vand som muligt - dog med stor respekt for veterinære forhold. I 2020 fik vi installeret afkalkningsanlæg samt genvinding af kølevand til vores pakkemaskiner. Vi forventer en 40% reduktion af vandforbrug.
- Alle lyskilder er skiftet til lavenergipærer og lysrør.
- Vi har effektiviseret vores kørsel, så vi minimerer antallet af leverancer.
- For 8 år siden indførte vi et unikt emballagesystem, så vore kunder kan vælge den mest miljørigtige emballering. De fleste af vores produkter leveres i genanvendelige plastkasser.


Dyrevelfærd
Dyrevelfærd og miljø går hånd i hånd hos os. Hos vores tilknyttede griseavlere spiser grisene udelukkende dansk foder samt hvad de selv finder på markerne.
Vores velfærdskvæg bruges til afgræsning før de efter et godt liv bliver slagtet.
”Når kvalitet, godt håndværk og dyrevelfærd går hånd i hånd, bliver det svært at modstå det kød, der ender på tallerkenen”