Vi elsker kød og ...

Vi er klar over at vores branche afsætter et stort CO2 aftryk i verden i dag, men har selvfølgelig gjort os nogle tanker omkring nutiden og fremtiden for kødindustrien og hvad vi kan bidrage med.

Vi tror på, at vi også i fremtiden har en vigtig rolle. Vi elsker kød og godt håndværk. Vi har dyb respekt for vores værdikæde; naturen, dyrene og det gode måltid.

Vi er ligesom mange andre nysgerrige på, hvor vi i fremtiden får vores proteiner fra. Vi eksperimenterer derfor med nye og mere grøntsagsbaserede alternativer, og har siden 2019 haft 100% vegetarprodukter i vores sortiment.”

VegMea® – masser af grønt

Smag er i højsædet for os alle. Med VegMea® forbedrer vi smagen ved kendte klassikere ved at bruge flere grøntsager, og reducerer dermed CO2 aftrykket per servering – men fastholder den gode smag.

Konstant fokus

Også i vores drift har vi igennem de seneste par år taget en række initiativer både  små og store for at styrke vores bæredygtighed

  • Vi sorterer vort affald i animalsk, plast, pap og brandbart affald.Vor fremtidige  emballage (2023) bliver genanvendlig plast.
  • Vi bruger vores overskudsvarme fra vores køle og frost anlæg til centralvarme.
  • Vi bruger så lidt vand som muligt dog med respekt for veterinære forhold. I 2020 fik vi installeret afkalkningsanlæg samt genvinding af kølevand til vores pakkemaskiner. Vi forventer en 40% reduktion af vandforbrug.
  • Alle lyskilder er skiftet til lavenergipærer og lysrør. Vi undersøger i 2022/23 ligeledes om vi kan erstatte en del af vores elforbrug med solceller.
  • Trods tidens efterspørgsel på mindre daglige leverancer forsøger vi kontinuerligt at køre så få leverancer som muligt.
  • Allerede for 8 år siden indførte vi et unikt emballagesystem der muliggør det for vore kunder at vælge den mest miljørigtige emballering for på den måde at spare på plastemballage. Dette system har været en stor succes og udbygges fortsat. De fleste af vores produkter leveres i genanvendelige plastkasser.

Dyrevelfærd

Dyrevelfærd og miljø går ikke altid hånd i hånd men det gør det hos os. Vore tilknyttede griseavlere producerer de smagsmæssigt bedste grise, fodret kun med dansk foder samt hvad de selv finder på markerne.

Vores velfærdskvæg bruges til afgræsning før de efter et godt liv bliver slagtet.

Når kvalitet, godt håndværk og dyrevelfærd går hånd i hånd, bliver det svært at modstå det kød, der ender på tallerkenen”