Det kan smages, når dyrene lever et godt liv

Vi er stolte af det kød, vi leverer, og det hele starter hos landmændene på gården og dyrene på markerne. Vi håndplukker vores samarbejdspartnere, og vælger dem, der tager dyrene under kærlig behandling, og sørger for, at de igennem hele livet har adgang til naturlig føde og udendørsarealer med plads til begejstring.

Med stor respekt for både håndværk, dyr, klode og krop, gør vi os hver dag umage for at bevare slagter-traditionerne og samtidig sikre, at vi går en ansvarlig fremtid i møde”

Tag med på besøg

Tag med på besøg hos Thomas Hansen på Møn, en af de passionerede landmænd, der hver dag passer godt på dyrene. Han giver en rundvisning på markerne og fortæller om opvækst, græsning og naturpleje – og du kommer også med slagteren ind i modningsrummet og ser de gode udskæringer.

Velfærdskvæg

Vi håndplukker vores samarbejdspartnere ud fra vores høje krav om dyrevelfærd. Vi sikrer, at køerne leveret godt liv med en langsom, naturlig opvækst i frihed fra morgen til aften. De hygger sig på mark og eng, når vejret tillader det, eller i stald i dyb strøelse i vinterhalvåret. Køerne bliver en del af naturplejen på markerne, og det øger biodiversiteten til glæde for fugle og insekter. Vi foretrækker en krydsning mellem racerne Hereford og Angus, fordi vi synes, det giver det mest smagfulde kød. Der må maksimalt være fire timers transport fra landmand til slagteri. Dyrenes Beskyttelse anbefaler 8 timer.

Velfærdsgris

Nu kan du nyde smagen af et heldigt svin, der er opvokset i den danske natur, og lever i frihed i hele sit voksne liv. Vi samarbejder med udvalgte avlere, der råder over arealer, hvor grisene får masser af frisk luft og motion med adgang til mudderhuller og naturligt supplement til deres foder i form af rødder, blade, insekter og græs. Ydermere er det vigtigt for os, at der er kort transporttid fra landmand til slagteri.

Vores erfaringer er, at krydsninger af racen YLR og Duroc giver fremragende kød med fedtmarmorering helt i top.

Nielsen Kød laver udover opskæring også vores egne charcuterivarer, røgvarer og pølsevarer af velfærdsgrisen, for at udnytte hele grisen.

Når kvalitet, godt håndværk og dyrevelfærd går hånd i hånd, bliver det sværtat modstå det kød, der ender på tallerkenen”